Σύσκεψη υπό την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά για την κακοκαιρία «Μήδεια»

2021-02-13 18:37


Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εν όψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας, συνέστησε στους πολίτες η Aντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας του νομού, στο Μεσολόγγι, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων Αρχών που υπάγονται στο πλαίσιο της  Πολιτικής Προστασίας.

Αντικείμενο ήταν ο συντονισμός των προβλεπόμενων δράσεων για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, με το όνομα «Μήδεια», που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες και την Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη επιβεβαίωσαν ότι οι Αρχές είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ εξειδίκευσαν και τους τομείς δράσης, με την επικαιροποίηση του σχετικού σχεδίου. Συγκεκριμένα:

  • Θα υπάρχουν μηχανήματα έργων της Π.Ε. μισθωμένα από την Πολιτική Προστασία, τα οποία θα καλύψουν το σύνολο του οδικού δικτύου, κάνοντας τον απαιτούμενο αποχιονισμό.
  • Οι Δήμοι έχουν προμηθευτεί από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας το απαραίτητο αλάτι, το οποίο έχει ήδη εναποτεθεί σε σημεία που υπέδειξαν.
  • Η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής βρίσκεται επίσης σε ετοιμότητα για τη χορήγηση, εάν απαιτηθεί, εφοδίων σε αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες.

Εκτός από την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, η κ. Σαλμά συνέστησε στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την καλύτερη δυνατή προφύλαξη τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας, Ι. Νταλαχάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Δ. Γαλαζούλας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος, Χ. Καλογερόπουλος, και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Ν. Νικολόπουλος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η κ. Σαλμά συμμετείχε σε σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, για τον γενικό συντονισμό των δράσεων σε Περιφερειακό επίπεδο.

 

Δυτική Ελλάδα

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η Περιφέρεια είναι ο πρώτος στρατιώτης της τοπικής κοινωνίας στη μάχη κατά της πανδημίας»

2021-03-19 22:18
«Η μάχη με την πανδημία, για εμάς δεν ήταν - και δεν είναι - απλά μια περιπέτεια, μια δύσκολη καμπή που έπρεπε να συμβάλλουμε ώστε να ξεπεραστεί. Ήταν μια μάχη για το φίλο, το συγγενή, το γείτονα, το συμπολίτη. Μια μάχη στην οποία είχαμε χρέος να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή» ανέφερε ο...

Υπηρεσία υποστήριξης ηλικιωμένων ή και μοναχικών ατόμων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

2021-03-19 14:27
«Η δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας και υποστήριξης των ηλικιωμένων που διαβιούν αυτόνομα, αποτελεί μία διαρκή προσπάθεια που έχει όμως ιδιαίτερη αξία στις δύσκολες ημέρες που όλοι βιώνουμε με την πανδημία» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την απόφαση...

Διαδικτυακή Έκθεση «Από αγάπη για την Ελλάδα»

2021-03-17 17:35
Mε αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BNF) και τη δημοσιογραφική της ιστοσελίδα RetroNews, μία διαδικτυακή έκθεση αφιερωμένη στους Γάλλους φιλέλληνες και στο...

Επιστολή Α. Φίλια στον Υπουργό Εργασίας και το Διοικητή του ΟΑΕΔ για παράταση των συμβάσεων Κοινωφελούς Εργασίας

2021-03-17 17:33
Με επιστολή που απευθύνεται στον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, και κοινοποιείται στο Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας, ζητά την παράταση των συμβάσεων 248 εργαζομένων που απασχολούνται μέσω του...

Σύσκεψη στελεχών με τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη για την αδειοδότηση βιομηχανιών

2021-03-17 17:25
Σύσκεψη με κεντρικό θέμα την κωδικοποίηση των εγγράφων που απαιτούνται για την αδειοδότηση βιομηχανιών σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιήθηκε μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και του Αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας έρευνας και καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη. Σκοπός είναι η μείωση...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>