Επίσκεψη Εντεταλμένων Συμβούλων Μιχάλη Γούδα και Γιώργου Κοντογιάννη στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας

2021-02-01 17:23


Το Θέρμο επισκέφτηκαν, στις 29 Ιανουαρίου 2021, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος- Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας αρμόδιος για θέματα Ομάδων Παραγωγών, Συνεργατισμού και Περιφερειακής Αγροτικής Πολιτικής, Μιχαήλ Γούδας, και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα ΠΑΑ και Εγγείων Βελτιώσεων, Γιώργος Κοντογιάννης, συνοδευόμενοι από τη Γεωπόνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Πόπη Αγγελή, στο πλαίσιο υποστήριξης της περιφερειακής στρατηγικής για την αγροδιατροφή, μέσω της προώθησης των συλλογικών δράσεων, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση στο Δημαρχείο Θέρμου με το Δήμαρχο, Σπύρο Κωνσταντάρα, και τον Αντιδήμαρχο, Κώστα Παπαθανασόπουλο, για ζητήματα Ομάδων Παραγωγών, πιστοποιήσεων αγροτικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ και Ορεινών Περιοχών), οργάνωσης της μελισσοκομίας και της κτηνοτροφίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι η πανδημία covid 19 καθιστά πιο επίκαιρη από ποτέ τη σημασία της γεωργικής παραγωγής, της μεταποίησης, της διακίνησης και κατανάλωσης τροφίμων. Η ανησυχία που προκάλεσε άλλωστε, ενσωματώνεται στην Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και ειδικά στη στρατηγική «Απ’ το Αγρόκτημα στο Πιάτο» που αφορά την αγροδιατροφή, όπου μαζί με τη «Συμφωνία για το κλίμα» και τη «Βιοποικιλότητα» αποτελούν τις κύριες στρατηγικές ανάπτυξης της νέας ΚΑΠ.

Το Θέρμο, μια ορεινή περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και ταυτόχρονα επιχειρεί σε ένα υψηλής αισθητικής αξίας περιβάλλον και αυτό ήταν εμφανές από τις επισκέψεις που ακολούθησαν σε τοπικές επιχειρήσεις.

Αρχικά, στο Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Θέρμου, που λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια και σήμερα έχει μέλη 149 ντόπιους κτηνοτρόφους, ο Πρόεδρος Κώστας Μυζήθρας και ο Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Αντωνόπουλος εξήγησαν την προσπάθεια ενίσχυσης του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, επιτυγχάνοντας καλύτερες συμφωνίες στην πώληση του γάλακτος.

Στη συνέχεια, στο οινοποιείο «Πέτρινο Χωριό», ο οινοποιός Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, με παραγωγή Ερυθρό Οίνο - Merlot - Syrah, βραβευμένο στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles και Λευκό Οίνο - Μαλαγουζιά, ανέλυσε πως η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά ενός κρασιού "αποφασίζονται" μέσα στους αμπελώνες στο Πετροχώρι Θέρμου.

Στο «Κτήμα Ευθυμίου», ο Ντένις Ευθυμίου με τα προϊόντα «ΟΡΕΩΝ Αιτωλικής Γης», που περιλαμβάνουν πρώτης ποιότητας Βρώσιμες Ελιές Αγρινίου και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, πλούσιο σε πολυφαινόλες και ελαιοκανθάλη, περιέγραψε πώς ο «της ελαίας καρπός» είναι «μέγιστον αγαθόν προς πάσα βίου θεραπείαν».

Και τέλος, στην εταιρεία Παπασημάκης Νικόλαος & Σία Ο.Ε., ο Γιώργος Παπασημάκης αναφέρθηκε στο πώς η οικογένειά του δημιούργησε μια υπερσύγχρονη μονάδα εμπορίας, επεξεργασίας & τυποποίησης κρέατος με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις λειτουργίας.

Η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών τόσο με τις τοπικές αρχές όσο και με τους επαγγελματίες του Θέρμου, αποτελούν τη βάση μιας κοινής δράσης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στους παραγωγούς και στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας.

Δυτική Ελλάδα

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η Περιφέρεια είναι ο πρώτος στρατιώτης της τοπικής κοινωνίας στη μάχη κατά της πανδημίας»

2021-03-19 22:18
«Η μάχη με την πανδημία, για εμάς δεν ήταν - και δεν είναι - απλά μια περιπέτεια, μια δύσκολη καμπή που έπρεπε να συμβάλλουμε ώστε να ξεπεραστεί. Ήταν μια μάχη για το φίλο, το συγγενή, το γείτονα, το συμπολίτη. Μια μάχη στην οποία είχαμε χρέος να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή» ανέφερε ο...

Υπηρεσία υποστήριξης ηλικιωμένων ή και μοναχικών ατόμων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

2021-03-19 14:27
«Η δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας και υποστήριξης των ηλικιωμένων που διαβιούν αυτόνομα, αποτελεί μία διαρκή προσπάθεια που έχει όμως ιδιαίτερη αξία στις δύσκολες ημέρες που όλοι βιώνουμε με την πανδημία» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την απόφαση...

Διαδικτυακή Έκθεση «Από αγάπη για την Ελλάδα»

2021-03-17 17:35
Mε αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BNF) και τη δημοσιογραφική της ιστοσελίδα RetroNews, μία διαδικτυακή έκθεση αφιερωμένη στους Γάλλους φιλέλληνες και στο...

Επιστολή Α. Φίλια στον Υπουργό Εργασίας και το Διοικητή του ΟΑΕΔ για παράταση των συμβάσεων Κοινωφελούς Εργασίας

2021-03-17 17:33
Με επιστολή που απευθύνεται στον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, και κοινοποιείται στο Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας, ζητά την παράταση των συμβάσεων 248 εργαζομένων που απασχολούνται μέσω του...

Σύσκεψη στελεχών με τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη για την αδειοδότηση βιομηχανιών

2021-03-17 17:25
Σύσκεψη με κεντρικό θέμα την κωδικοποίηση των εγγράφων που απαιτούνται για την αδειοδότηση βιομηχανιών σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιήθηκε μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και του Αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας έρευνας και καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη. Σκοπός είναι η μείωση...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>